Projecció de «Camille & Ulysse», de Diana Toucedo. Del 5 de setembre al 2 d’octubre (Barcelona).

En un futur indeterminat, Camille i Ulysse relaten les històries entrellaçades de les primeres generacions de les seves comunitats d’humans i no humans, les comunitats del compost. Camille s’associa simbiòticament amb papallones monarca, les rutes migratòries i els hàbitats de les quals als Estats Units, Mèxic i el Canadà estan en perill. Ulysse, com tots els Ulysses de la comunitat, experimenta amb la possibilitat de viure en la presència dels pops ja extingits, aprenent-ne els gestos, el llenguatge i les formes de sensibilitat summament particulars.

Filmada com un conte oral i una correspondència entre els dos narradors i les seves faules, la pel·lícula segueix les formes de viure i de morir de les comunitats en un planeta malmès, així com el domini cada vegada més gran d’aquestes comunitats en un nou camp científic, la terolingüística, o l’estudi dels llenguatges animals. Els narradors, en sintonia amb els seus companys simbiòtics, es tornen cada més sensibles a les possibilitats de creixement dels éssers tentaculars i metamòrfics.

Aquesta trobada va ser gravada per la cineasta Diana Toucedo, l’obra anterior de la qual inclou l’enigmàtica Trinta lumes (2017). Amb una mirada sensible als misteris del món natural, a les fronteres difuses entre el que es coneix i el que s’intueix, Toucedo acompanya Haraway i Despret en la construcció d’aquest viatge narratiu compost de múltiples línies entrecreuades, un joc del cordill en el qual la ficció especulativa i l’assaig experimental es fusionen com simbionts.

Aquesta peça, d’una durada de 46 minuts i coproduïda pel CCCB i el Centre Georges Pompidou amb la col·laboració de Fabbula, ha estat especialment encarregada per a l’exposició «Ciència fricció» i es podrà veure, en aquestes sessions especials, fora de la sala expositiva i que comencen amb motiu de la conversa entre Donna Haraway i Vinciane Despret del 12 de juny al CCCB en el marc de la Biennal Ciutat i Ciència 2021 i que, aquest primer dia, acaba amb una sessió de debat entre el públic assistent i la directora Diana Toucedo, el coordinador de contingut Fabien Siouffi i els encarregats d’art 3D i animació Marija Avramovic i Sam Twidale.

Participants: Diana ToucedoFabien SiouffiMarija Avramovic i Sam Twidale

Directors/es: Diana Toucedo

Aquesta activitat forma part de: Ciència fricció

Data

set. 05 - 08 2021
Expired!

Hora

Tot el dia

Lloc

CCCB (BCN)
Barcelona
Categoria

Organizer

La Setmana del Llibre en Català
Website
https://www.lasetmana.cat/
QR Code

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *